Podcast

S3 E42: Wees gerust... We zijn terug

image
1 september is 1 januari van leerkrachten, en van ons. Ook wij doen het dit schooljaar anders. Luister mee!

S3 E41: De kracht van bewegend leren

image
In deze aflevering nemen we jullie graag mee in de kracht van bewegend leren. Hoe pakken wij het aan. Welke elementen heb je nodig om tot bewegend leren te komen. Hoe vorm je een team met de omkadering van het kind en nog veel meer.

S3 E40: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, waarom is dit kind zo ambetant

image
In deze aflevering een prangende onderwijs- en vakantie vraag: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, waarom is dit kind zo ambetant? En wat kan je aan dit gedrag 'veranderen'?

S3 E39: Waarom het business model van je school faalt

image
In deze aflevering een prangende onderwijsvraag van deze tijd: Waarom het business model van je school faalt... We nodigen je uit om een kritische blik te werken op je schoolwerking en op de investeringen die je ondersteunt.

S3 E38: Maak kennis met Lore van Teach More

image
In deze aflevering maken jullie kennis met Lore. Ze vertelt over haar expertise rond het werken met hoog- en meerbegaafde kinderen en voorziet jullie van enkele tips die onmiddellijk toepasbaar zijn in je klas.

S3 E37: Maak kennis met Wendy van Teach More

image
In deze aflevering maken jullie kennis met Wendy. Ze vertelt over hoe ze op zoek ging naar een fijne methode om kleuters voor te bereiden op het schrijven in het eerste leerjaar, wat haar expertise is en hoe ze deze toepast in haar klas.

S3 E36: Maak kennis met Annelien van Teach More

image
In deze aflevering maken jullie kennis met Annelien. Ze vertelt jullie hoe ze als logopedist bij Teach More terecht kwam, wat haar expertise is, hoe ze de expertise rond beelddenken toepast in haar praktijk.

S3 E35: Waarom je altijd hetzelfde cirkeltje blijft lopen

image
In deze aflevering hebben we het over overtuigingen die zorgen dat je in hetzelfde cirkeltje blijft lopen, hoe je op een bewuste manier keuzes kan maken en welk verschil een coachingstraject of jaartraining voor jou kan maken.

S3 E34: Maak kennis met Sanne van Teach More

image
In deze aflevering maken jullie kennis met Sanne. Ze vertelt jullie hoe ze als pedagogisch werker van het CLB bij Teach More terecht kwam, wat haar expertise is, hoe ze de opleiding Schrijfdansdocent ervaarde en wat ze er op dit moment mee doet.

S3 E33: Wat als je het allemaal niet meer weet

image
In deze aflevering vertellen Gert en Karolien over een ontmoeting met een een enthousiaste, gemotiveerde leerkracht die het allemaal niet meer weet en twijfelt aan alles. Een pakkende uitspraak voor ons beiden en herkenbare taferelen.

S3 E32: Het Schrijfdanskamp door ervaringsdeskundigen

image
In deze aflevering vertellen Roos en Niels over hun ervaringen met en tijdens het Schrijfdanskamp. Hoe ziet een dag er uit? Hoe start een dag op het Schrijfdanskamp? Hebben deze kinderen door hoeveel ze eigenlijk leren?

S3 E31: Waarom bewegen nooit tijdverspilling is...

image
In deze aflevering vertelt Vinciane ons meer over haar passie en expertise als docent van Brain Gym en Movement Based Learning. Bewegen tijdens de schooluren, is dat wel nuttig? Past dat binnen onze leertijd? Behalen we dan onze leerdoelen en eindtermen

S3 E30: Maak kennis met Vinciane

image
In deze aflevering maken jullie kennis met Vinciane. Ze vertelt jullie hoe ze bij Teach More terecht kwam, wat haar expertise is en bij welke themadagen je haar tegen het lijf loopt.

S3 E29: 5 tips over schoolrijpheid

image
In deze aflevering geven Gert en Karolien je 5 tips over 'Schoolrijpheid' die je onmiddellijk kan integreren in je (klas)praktijk. Het belooft weer een interessante aflevering te worden.

S3 E28: Waarom tekenen nooit tijdsverspilling is...

image
en nuttig is bij elke leeftijd! In deze aflevering vertelt Maartje ons meer over haar passie en expertise als docent van Zinvol Tekenen met Kinderen. Tekenen tijdens de schooluren, is dat wel nuttig? Maartje vertelt...

S3 E27: Maak kennis met Maartje van Teach More

image
In deze aflevering maken jullie kennis met Maartje. Ze vertelt jullie hoe ze bij Teach More terecht kwam, wat haar expertise is en bij welke themadagen je haar tegen het lijf loopt.

S3 E26: Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet...

image
Hoe kies je dé juiste vorming voor jou? Al onze docenten zijn gepassioneerd door de themadagen en jaartrainingen die zij verzorgen. Elk focuspunt lijkt hét belangrijkste focuspunt... Waar begin je dan? Wel, in deze aflevering brengen wij je helderheid.

S3 E25: Waarom jij volgende keer bij de opendeurdag wil zijn...

image
En wat je dit keer gemist hebt! De totaal beleving kunnen we je niet laten ervaren maar we laten je wel graag proeven van wat je gemist hebt.

S3 E24: Waarom een voorkeurshand kiezen zo moeilijk is....

image
En hoe jij kan begeleiden. In deze aflevering maken jullie kennis met de expertise van Nele. Ze vertelt jullie waarom een voorkeurshand 'kiezen' zo moeilijk is en hoe je kinderen er in kunt begeleiden.

S3 E23: Vermageren door jezelf te voeden

image
Een carrièreswitch als diëtist? In deze aflevering hebben we het over vermageren door jezelf te voeden. Een expertise van Gert en Karolien die reeds vertaald werd doorheen het aanbod van Teach More op verschillende manieren.