Nele Nivelle

Nele Nivelle

Ik ben Nele Nivelle. Ik ben in de zomer van 2013 afgestudeerd als master in de kinesitherapie. Ik ben altijd graag met kinderen bezig geweest in mijn vrije tijd en zag dit beroepshalve ook helemaal zitten. Daarom koos ik voor de afstudeerrichting 'Pediatrie' aan de KULeuven. 

Ik leid mijn praktijk KiNele, een kinesitherapiepraktijk voor kinderen met respiratoire, psychomotorische, neuromotorische en/of ontwikkelingsproblemen. Daarnaast werk ik op zelfstandige basis bij Ter Heide met mensen met een motorische en mentale handicap.

Omdat ik tijdens mijn begeleidingen merk dat ik een steentje kan bijdragen aan de kennis bij het omkaderen van kinderen in scholen, werd ik getriggerd door het lesgeven aan leerkrachten en andere begeleiders van kinderen. Zo kwam ik bij Teach More terecht, waar ik in de mogelijkheid ben om mijn kennis te delen en op die manier een groter bereik creëer om meer kinderen te helpen.

Schrijfdans was voor mij reeds een bekende en goed geïntegreerde methode wanneer ik kinderen met schrijfproblemen behandel. De fijne opbouw, dicht bij de natuurlijke ontwikkeling van de kinderen, zorgt voor motivatie en vooruitgang. Toen de mogelijkheid zich voordeed om de opleiding Schrijfdansdocent te volgen, heb ik geen moment getwijfeld om me in te schrijven en als Schrijfdansdocent aan de slag te gaan. 

Mijn expertise bevindt zich vooral op vlak van het lateralisatieproces en schrijven. Ik neem jullie graag mee naar de verbinding tussen de basisbewegingen van het schrijven die we aanbrengen in de kleuterperiode en het effectieve schrijven in het eerste en tweede leerjaar (groep 3&4 in Nederland). Door deze met elkaar te verbinden wordt schrijven een leuke, succesvolle activiteit voor elk kind!

Ik hoop jullie te mogen inspireren en enthousiasmeren tijdens de themadag 'Leercapaciteit begint bij lateraliteit' en 'Schrijfdans: leerjaar 1&2'.

Terug naar alle docenten