Lore Haekens

Lore Haekens

Ik ben Lore. In 2014 studeerde ik af als leerkracht lager onderwijs. In 2017 startte ik in een methodeschool, gespecialiseerd in het onderwijzen van (hoog)begaafde leerlingen. Ik kreeg al snel een opleiding bij Exentra - hét expertisecentrum bij uitstek rond hoogbegaafdheid - door prof. dr. Tessa Kieboom en werd geprikkeld om mij verder te verdiepen.

Ik volgde doorheen de jaren verschillende navormingen bij onder meer Stijn Smeets, Tanja Gevaert en Ann De Cnodder. Daarnaast behaalde ik in 2021 mijn master Educational Needs met de specialisaties hoogbegaafdheid en rekenen. Ik ben bevoorrecht om al deze kennis direct toe te passen in de klaspraktijk. Mijn persoonlijke praktijkervaring die gebaseerd is op een goede onderbouwing, deel ik graag met jullie!

In de themadag 'Hoogvliegers in de klas’ ga ik mijn kennis en ervaringen met jullie delen. Enerzijds deel ik kennis die noodzakelijk is om te begrijpen wie deze leerlingen zijn, hoe ze denken en wat ze nodig hebben. Anderzijds ga ik jullie tools meegeven om zelf materialen te kunnen ontwerpen en de aanwezige materialen met een kritische blik te bekijken. Tijdens deze themadag maken we een eerste aanzet waarmee jullie meteen aan de slag kunnen.  

Terug naar alle docenten