Karolien Bastiaens

Karolien Bastiaens

Mijn naam is Karolien Bastiaens, drijvende kracht achter Teach More VZW. 

Via individuele en teamgerichte nascholingen zet Teach More zich in om leerkrachten en andere begeleiders van kinderen een waaier van mogelijkheden aan te bieden om zich verder te ontplooien. Het team van docenten zorgt voor vernieuwende themadagen, opleidingen en coachingstrajecten op maat, geheel passend binnen ontwikkelingsdoelen en leerplannen.

Binnen Teach More VZW verzorg ik de organisatie en communicatie, geef ik zelf een aantal themadagen, ontwikkeling ik materialen en voorzie ik jullie regelmatig van een nieuwe podcastaflevering van Teach More - De onderwijspodcast. 

Ik studeerde af als Professionele Bachelor in de Ergotherapie. Door een zeer boeiende stage in het onderwijs koos ik er voor om de BanaBa Buitengewoon Onderwijs te volgen. Ik deed ervaring op als ergotherapeut in het buitengewoon onderwijs bij kinderen en jongeren met autisme en verdiepte me in deze ontwikkelingsstoornis door het postgraduaat ‘Omgaan met personen met autisme’ te volgen.

De jaarcursus ‘Psychomotoriek en Remedial Teaching’ zorgde voor een bredere kijk op ontwikkelingsproblemen en –stoornissen en bood heel wat handvatten om aan de slag te gaan. Ik vind het boeiend om kennis te maken met meerdere methodes via bijscholingen en vormingen en deze op maat van de kinderen toe te passen. Zo integreer ik methodes als Beelddenken in de praktijk, Brain Gym®, INPP en Schrijfdans,… in mijn begeleidingen, kampjes en themadagen.

Uit mijn ervaring binnen de praktijk blijkt dat kinderen vaak al heel wat therapieën achter de rug hebben en met enige weerzin de volgende tegemoet gaan. Schrijfdans is daarom een echte meerwaarde. Het is een goed opgebouwde methode die voor de kinderen erg leuk en aantrekkelijk is. Sinds 2019 maakte ik samen met de docenten van Schrijfdans Vlaanderen de Vlaamse versie van Schrijfdans.

Ik hou er van om materiaal op maat aan te bieden. Daarom daag ik jullie graag uit om zelf aan de slag te gaan met materialen tijdens de online cursus 'Didactisch materiaal ontwerpen met de iPad'. Verder benadruk ik graag het belang van bewegen tijdens leerprocessen. Die kennis deel ik graag met jullie in de themadagen 'Meer leren begint bij minder zitten'? 'Eerst bewegen dan leren', 'Brain Gym in de klas' en tijdens het coachingstraject ‘Kindertaal’.

Ik hou er van om geïnspireerd te worden én te inspireren. Ik hoop je binnenkort te mogen verwelkomen in één van onze themadagen of opleidingen.

Terug naar alle docenten