fbpx
  • +32 474 82 34 35

18 jun

Tekenspel is een ‘whole body&brain’ leerervaring en geneest terwijl je speelt. Je kunt tekenspel dan ook met recht helend noemen. Het is eenvoudig, speels en effectief.

Als kindercoach, -therapeut of leerkracht zoek je altijd naar manieren om kinderen beter te begrijpen. Zoek je werkvormen die bij het kind passen. Wil je in korte tijd zo veel mogelijk bereiken. Dat kan met Zinvol Tekenspel. Beweging, beeld en (soms) klank staan het dichtst bij de oer-communicatie. Pak deze taal op en speel! Je maakt je werkt eenvoudiger, plezieriger en effectiever, en je doet je kinderen er een groot plezier mee.

Je leert meer dan honderd toepassingen. De spellen zijn bruikbaar voor kinderen van 4 tot 12 jaar en zijn gericht op het ondersteunen van hun emotionele, sociale en cognitieve vaardigheden. De groepen zijn klein en bewust gemengd zodat er veel tijd is voor leren van elkaar en het delen van ervaringen met kinderen in een verschillende werkomgeving. Kinderen laten zich immers ook niet in hokjes stoppen!

Tekenen doe je met je hele hebben en houden. De tekenspellen passen binnen het curriculum van elke school, zijn fantastisch als bindend middel in de gezinsbegeleiding en werpen verrassend licht op de diepere problematiek van het kind in de coachings- of therapeutische praktijk.

Elke deelnemer krijgt een set prachtige instructiekaarten waarmee je snel voor elke situatie en leeftijd een passend spel kunt vinden en stapsgewijs kunt uitvoeren. Uiteraard ligt er onder de praktische toepassingen een stevige theoretische onderbouwing die je in een reader meekrijgt inclusief een set kopieerbladen.

Ben jij leerkracht, therapeut of coach? Verlang je naar meer eenvoud, meer spel en meer effect van je werk?

Meer lezen over de jaaropleiding? Klik hier

Geen zin in een jaaropleiding? Kortere trainingen over Zinvol Tekenen;

Met dank aan Marijke Sluijter.

<< Terug naar overzicht  >>