fbpx
  • +32 474 82 34 35

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door kinderen. Mijn gezin en mijn ervaringen in het onderwijs zijn mijn grootste inspiratiebron. Ik merk al heel lang grote verschillen in de communicatie tussen kind en volwassene. Het lag voor mij gevoelig dat er al heel snel een oordeel wordt geveld over het kind, tegenwoordig vaak gevolgd door een diagnose. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een weg die me kon helpen. Ik ontdekte dat kinderen hetzelfde ervaren jegens ‘ons’ onderwijs en in de opvoeding.

De methode Present Child liet me vooral kijken naar en reflecteren op mezelf; iets wat ik als leerkracht niet gewend was. Onder andere in mijn gezin waren hierdoor kleine en grote veranderingen merkbaar. Door de link te leggen naar het onderwijs, lukte het mij om ook hier veranderingen te creëren. Ik keek heel zuiver naar wat de kinderen mij ‘leerden’ en ontstond er diepgaand contact tussen de kinderen en mij en tussen de kinderen onderling.

Inmiddels vormt Zinvol Tekenen hierop een geweldige aanvulling en verdieping. Toen ik nog op school werkte, zag ik welke invloed de werkvormen hebben op de groepsdynamiek en de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

Ik ben nu vooral werkzaam met groepen professionals in Nederland en België. Ik heb me verder ontwikkeld om de taal van kinderen te onderwijzen aan deze professionals. Hierbij focus ik op de dieperliggende (woordeloze) communicatie met kinderen. Ik gebruik, naast tekenspel, graag systeemopstellingen en inzichten uit Present Child.

Mijn werk heeft bij velen succesvolle blijvende veranderingen in gang gezet en geeft je beslist een ander beeld van het gedrag van kinderen, op welke manier dan ook.

 

“Wij leren onze kinderen wat wij geleerd hebben,

zij leren ons wat we hebben afgeleerd.”

> Terug naar Docenten <

 

  • 0474823435
  • info@teachmore.be