fbpx
  • +32 474 82 34 35

Mijn naam is Karolien Bastiaens, drijvende kracht achter Teach More VZW.

Via individueleteamgerichte en klasgerichte nascholingen zet Teach More zich in om kinderen en leerkrachten een waaier van mogelijkheden aan te bieden om zich verder te ontplooien. Het team van docenten zorgt voor vernieuwende workshops en nascholingen op maat, geheel passend binnen ontwikkelingsdoelen en leerplannen.

Binnen Teach More VZW neem ik de organisatie van alle workshops op mij en sta zelf in voor de nascholingen De Fijne Pengreep… Een heet hangijzer, De Kleine Motoriek… Een groot probleem en Schrijfdans.

Ik studeerde af als Professionele Bachelor in de Ergotherapie. Door een zeer boeiende stage in het onderwijs koos ik er voor om de BanaBa Buitengewoon Onderwijs te volgen. Ik deed ervaring op als ergotherapeut in het buitengewoon onderwijs bij kinderen en jongeren met autisme en verdiepte me in deze ontwikkelingsstoornis door het postgraduaat ‘Omgaan met personen met autisme’ te volgen.

De jaarcursus ‘Psychomotoriek en Remedial Teaching’ zorgde voor een bredere kijk op ontwikkelingsproblemen en –stoornissen en bood heel wat handvatten om aan de slag te gaan. Ik vind het boeiend om kennis te maken met meerdere methodes via bijscholingen en vormingen en deze op maat van de kinderen toe te passen. Zo integreer ik methodes als ‘Ik leer anders’, ‘Beelddenken in de praktijk’, Brain Gym®, aromatherapie, Schrijfdans,… in mijn ergotherapeutische begeleidingen.

Uit mijn ervaring binnen de praktijk blijkt dat kinderen vaak al heel wat therapieën achter de rug hebben en met enige weerzin de volgende tegemoet gaan. Schrijfdans is daarom een echte meerwaarde. Het is een goed opgebouwde methode die voor de kinderen erg leuk en aantrekkelijk is. Om andere leerkrachten en therapeuten te enthousiasmeren, volgde ik de docentenopleiding van Schrijfdans. Momenteel ben ik dan ook actief aan de slag als Schrijfdansdocent.

Ik hou er van om materiaal op maat aan te bieden. Daarom daag ik jullie graag uit om zelf aan de slag te gaan met materialen tijdens de workshop Didactisch materiaal ontwerpen met de iPad’.

Verder benadruk ik graag het belang van bewegen tijdens leerprocessen. Die kennis deel ik graag met jullie in de themadag Eerst bewegen dan leren en tijdens het coachingstraject ‘Kindertaal’.

Ik hoop u binnenkort te mogen verwelkomen op één van onze nascholingen.

> Terug naar Docenten <

  • 0474/82.34.35
  • info@teachmore.be