fbpx
  • +32 474 82 34 35

11 dec

In dit tweede seizoen nemen wij jullie mee in de dagelijkse uitdagingen van kinderen en hun begeleiders. 

We komen terug bij de fundamenten die nodig zijn om verder te ontwikkelen, om vaardigheden uit te bouwen en met gemak te functioneren in het dagelijks leven. 

In dit tweede seizoen nemen we elke aflevering één prangende vraag uit het onderwijsveld onder de loep. Samen met jullie gaan we terug naar de kern en inspireren we jullie met praktische en concrete tips. 

In deze aflevering: ‘Waarom functioneren met ASS zo moeilijk is?’

Vind je het fijner om te luisteren in plaats van te lezen? 

Goed nieuws! Vanaf nu kan je onze podcast ‘Teach More- De onderwijspodcast’,  via jouw favoriete platform beluisteren!

  • Toch liever lezen? 

Voor jou zetten we de belangrijkste aspecten op een rijtje, in deze blog.

December is een drukke maand, zeker voor kinderen. De spanning en feestjes voor sinterklaas, kerstfeestjes, voorbereiden en schrijven nieuwjaarsbrieven, toetsen, examens en rapporten, kortom het is een volle planning. Al die extra prikkels, veel speciale dagen en activiteiten, zorgen voor enorme vermoeidheid en gigantisch veel stress. En al helemaal bij kinderen met ASS. Kinderen met ASS ervaren ‘gewone’ schooldagen vaak al als heel intens. Heel druk, veel prikkels, veel onzekerheden, onduidelijkheden,…Dus wanneer er in december nog extra verwachtingen en speciale activiteiten bijkomen, kan het wel eens gebeuren dat kinderen met ASS vastlopen. 

Hoe ze vastlopen, dat ziet er bij iedereen anders uit. Het is niets voor niets een spectrum stoornis.Het kan zijn dat er storend gedrag wordt gesteld, de punten kunnen een diepe duik nemen, het kan zijn dat ze minder aanwezig zijn, het kan ook zijn dat je op school helemaal niets merkt maar ze thuis dagelijkse ontploffen, en soms is het zelfs zo dat we echt regressie opmerken. 

Naast het feit dat ASS, een spectrum stoornis is, is het ook een pervasieve ontwikkelingsstoornis. Dat wil zeggen dat de ontwikkeling op een andere manier verloopt dan normaal én dat het bij alles wat ze doen impact heeft. ASS is dus altijd aanwezig, bij het gamen, tijdens het eten, bij het maken van examens, …ALTIJD.  

Functioneren met ASS is dus erg intens en een dagelijkse uitdaging. 

Teach More wil leerkrachten, ondersteuners en therapeuten, graag extra handvaten bieden, als antwoord op de verschillende diagnoses en uitdagingen die een klaswerking tegenwoordig heeft.  

Via de workshop ‘Welkom in mijn klASS’, wordt er in één eendaagse opleiding gekaderd, wat de gemeenschappelijke noden zijn bij de verschillende ontwikkelingsstoornissen en labels én hoe je hier al leerkracht op een haalbare manier gehoor aan kan geven 

Daarnaast start er in januari 2023 ook een gloednieuw coachingstraject over ASS. Speciaal voor professionals die zich nog extra willen verdiepen in ASS. Vaak weten we de grote lijnen al, hebben we al wat boeken gelezen of volgenden we al eerder iets over ASS, maar lopen we nog steeds tegen bepaalde zaken aan. Wél dan is dit traject echt iets voor jou. In een kleine, selectieve en veilige groep, gaan we opzoek naar onze eigen blinde vlekken. Het is een combinatie van theorie en praktijk, waar we onszelf blootstellen en uitdagen om dingen eens op een andere manier te doen. 

Wil je graag ontdekken of dit traject iets voor jou is, dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor: 

  1. Vul je gegevens in voor de download bij deze blog. Zo ontvang je een video & 10 praktische tips, om alvast mee aan de slag te gaan. 
  2. Luister naar de podcastaflevering van deze blog
  3. Surf naar de site en voel of de beschrijving van het traject jou triggert
  4. Boek HIER een GRATIS online afstemmoment in bij Gert