fbpx
  • +32 474 82 34 35

24 jul

Teach More heeft vanaf september een eigen locatie, helemaal op maat!

Weet jij waar & waarom? 

Wij vertellen je er graag meer over in deze blog!

Waarom deze blog waardevol is voor jou? Onze keuzes, zoektocht naar systemen, enz is een weg naar ware zelfzorg. Die weg gunnen we jou ook en wij stappen graag met je mee tijdens die wandeling!

  • Vind je het fijner om te luisteren in plaats van te lezen? 

Goed nieuws! Vanaf nu kan je onze podcast ‘Teach More- De onderwijspodcast’,  via jouw favoriete platform beluisteren!


  • Toch liever lezen? 

Voor jou zetten we de belangrijkste aspecten op een rijtje, in deze blog.

Teach More is een overkoepelende organisatie die leerkrachten, scholen en het netwerk van het kind, wil inspireren met vernieuwde visies. 

De slogan: ‘Geef meer dan je les!’ Maakt meteen duidelijk waar we voor staan. 

 

Op 14 augustus 2014 zag Teach More voor het eerst haar levenslicht. 

 

Oorspronkelijk werden er voornamelijk workshops voor Schrijfdans Vlaanderen georganiseerd. Onze missie was groter en zo kregen ook talrijke andere workshops hun plek binnen Teach More. Inmiddels organiseren we themadagen, jaartrainingen en coachingstrajecten, die we mooi kunnen indelen onder verbale communicatie, communicatie via gedrag, motorische communicatie en communicatie in beelden. Met als overkoepelend doel: Kindertaal lezen, begrijpen en spreken. 

We reden het hele land rond, stonden op beurzen en werden uitgenodigd op heel wat Vlaamse scholen. 

 

Karolien kan veel, zoniet bijna alles!

Workshops geven, docenten begeleiden, locaties vastleggen, facturen opstellen, actief zijn op sociale media, webinars geven,… maar het werd tijd om het anders te gaan doen. 

In de vorige blog vertelden we je al dat we het belangrijk vinden om zelf verantwoordelijkheid op te nemen op vlak van draagkracht en dat heeft Karolien gedaan!

Sinds halverwege vorig schooljaar, heeft Gert het ‘stille vennootschap’ omgezet naar ‘actieve bezieler’! Dat zorgde ervoor dat er heel wat nieuwe projecten het voorbije schooljaar werden gelanceerd. Zo werden de coachingstrajecten een feit, maar ook de podcast, die als basis dient voor deze blog, is zo ontstaan. Daarnaast werd ook consequenter gepost op onze social media én staan onze online trajecten in de startblokken. 

 

We geven nu dus samen richting aan Teach More en maken we onze droom steeds groter en concreter!

Onze persoonlijke stappen van ontwikkeling én onze stappen als team, zorgen ervoor dat we een meerwaarde voor elkaar en voor Teach More zijn. 

Dat creëerde ook  de nood aan een eigen plek, waar we onze missie letterlijk en figuurlijk een dak boven het hoofd kunnen bieden.

Maar daarmee kwamen ook gelijk de volgende twee vragen: 

‘Waar is dat dak dan én aan welke voorwaarden moet dit voldoen?‘

Als eerste bogen we ons over het vraagstuk: de locatie. 

 

Karolien is van Riemst (in Limburg) en Gert van Schoten (bij Antwerpen), dus we wilden ervoor zorgen dat we een locatie hadden die centraal lag voor ons beiden. 

Daarnaast gingen we kijken in welke plekken in Vlaanderen, we de meeste inschrijvingen hadden voor onze nascholingen. Onze meest bezochte locatie in Noorderwijk, kwam gelukkig overeen met de regio die voor ons beiden centraal gelegen is. Zo kwam de speld op de kaart, terecht in Herentals. 

 

Daarna kwam het tweede vraagstuk: de voorwaarden. 

Met Teach More hechten we veel belang aan de totaalbeleving. Het hele plaatje moet kloppen. Elke workshop en opleiding die we geven, willen we zorgen voor vertrouwen, rust en inspiratie.  Wanneer we afhankelijk waren van derden, kostte het ontzettend veel tijd en energie om ervoor te zorgen dat de locatie aan deze voorwaarden voldeed. En zelfs dan, moesten we vaak heel flexibel zijn en ons neerleggen bij minder dan we voor ogen hadden. Het was dus al snel duidelijk dat we écht een plek wilden, die van onszelf was. Die volledig was ontworpen, om voor die totaalbeleving te zorgen. 

We zijn welgeteld twee locaties gaan bekijken. De eerste ruimte die we binnen stapten voelden we allebei onmiddellijk dat dit onze plek mocht worden. Die twee locatie zijn we zelfs amper binnen gegaan. Ons hoofd stond al helemaal naar die eerste plek.

Gelukkig is Karolien een beelddenker en zag zij ook direct voor zich, hoe we dit plan concreet konden maken. Een aparte keuken, twee mooie, grote en flexibele leslokalen, de juiste technologie, bureaus, … 

Samen met de kennis en ervaring van In-Lijn, realiseren op dit moment vakmannen onze plannen. 

Vanaf September 2022, zullen onze lessen gegeven worden in Herentals. 

 

Ook voor pedagogische studiedagen en teambuilding, is het mogelijk om je te laten onderdompelen in een bad van Teach More, op onze locatie in Herentals. 

Begin 2023, willen we dit officieel met jullie vieren. We geven onszelf dit najaar de tijd, om eerst zelf onze eigen plek te vinden in Herentals. 

 

Waarom vonden we dit  thema ook interessant voor jullie? 

Wel, omdat iedereen een eigen plek nodig heeft. Een plek die ervoor zorgt dat je goed voor jezelf kan zorgen en die je omringt met systemen of mogelijkheden die helpen bijdragen aan die zelfzorg. 

Ben jij je bewust van waar je energie naar toe gaat? De download bij deze blog, laat je stilstaan bij je eigen energiegebruik. 

Voel je dat je nog meer ondersteuning of begeleiding zou kunnen gebruiken in het zorgen voor jezelf en creëren van een eigen plek? 

Dan is Stralend Starten in September iets voor jou! Meer info vind je via de link: https://teachmore.be/event/trajectstralendstartenseptember/Deze download krijg je onmiddellijk toegestuurd wanneer je je e-mailadres invult via de volgende link: https://teachmore.be/podcast6/ 

Ben jij klaar om het volgend schooljaar anders te doen en STRALEND te STARTEN in SEPTEMBER, meld je dan HIER aan voor ons kortdurend traject dat start op 16 augustus. 

Tot de volgende keer!

PS Blijf jij al op de hoogte van onze laatste nieuwtjes via Facebook en Instagram

Toch zin om de podcast volledig te beluisteren, dat doe je via de onderstaande knop.