fbpx
  • +32 474 82 34 35

03 jul

Durf jij je eigen succes te benoemen? 

Durf jij het te delen met anderen?

Succes is voor velen een ‘vies’ woord. 

Maar eigenlijk is net heel belangrijk om te vieren. Weet jij waarom? 

Wij vertellen je er graag meer over in deze blog!

  • Vind je het fijner om te luisteren in plaats van te lezen? 

Goed nieuws! Vanaf nu kan je onze podcast ‘Teach More- De onderwijspodcast’,  via jouw favoriete platform beluisteren!

 

  • Toch liever lezen? 

 

Voor jou zetten we de belangrijkste aspecten op een rijtje, in deze blog.

 

Wat ons als mens typeert en siert, is dat we onszelf altijd willen verbeteren. We blijven onszelf steeds maar uitdagen. Nog sneller, nog meer, nog efficiënter,…

Alleen zorgen we er zo voor, dat we ons gaan focussen op de negatieve aspecten. Op wat (nog) niet goed genoeg is. Op wat nog beter zou moeten. Op de punten waarin we gefaald zijn. 

Hierdoor geraken alle positieve aspecten ondergesneeuwd. We zien niet meer wat er wel allemaal goed loopt. We geven weinig of zelfs geen, aandacht aan dingen die we succesvol hebben aangepakt of beëindigd. 

En dit is ontzettend jammer! 

 

Onszelf hierin bewust ‘trainen’, is dus niet zweverig,  juist belangrijk. Een goede oefening hiervoor is dagelijks aandacht, tijd en ruimte vrij maken, om alle successen van de dag te benoemen. Begin klein en praktisch. Bijvoorbeeld: voor het slapengaan drie dingen tegen jezelf zeggen, die afgelopen dag voor een fijn gevoel hebben gezorgd. Voor je weet kan je zo tien positieve dingen benoemen en slaap je als een roos. 

De Belgische bescheidenheid zorgt er ook voor dat we het moeilijk vinden om onze successen te delen, laat staan te vieren.  En ook dit is jammer!

Het is enorm krachtig en waardevol, om hier juist wel bij stil te staan. Om dit te benoemen, te delen en zelfs te vieren. 

Een heel schooljaar lang evolueren we samen. We leren iets nieuws op cognitief vlak, op sociaal vlak,  op motorisch vlak, of op vlak van executieve functies. We groeien en bloeien, in sprongen en in golven.  

Een rapport schiet hierin vaak tekort. We zien wel punten, maar niet wat er achter deze punten schuilgaat. Welke stappen hiervoor gezet zijn.

Wat de punten ook zijn, er zijn altijd successen. Soms kleine, soms grote. Soms verwacht, dan weer onverwacht. Allemaal, stuk voor stuk, even bijzonder. 

Hoe krachtig zou het zijn als we hier bewust bij stil zouden staan? 

 

Zodat ze allemaal gezien en bewonderd kunnen worden.

Zonder jaloezie, zonder afgunst. Gewoon oprecht blij kunnen zijn voor de ander. 

De ander in zijn kracht laten staan en zo hierin kunnen delen.

 

Ook voor ons is dit een uitdaging om stil te staan bij onze successen. 

Om bewust om te gaan en trots te zijn op de stappen die we zetten en de evolutie die we doormaken.

Om onze successen te delen, zonder schrik te hebben dat we iemand tegen de borst stoten.  

En om mee te vieren met de successen van collega’s. 

 

We hebben in de podcast onze successen en stappen van het afgelopen jaar benoemd. Van  fotoshoot, naar online zichtbaar worden, tot het congres. We hebben enorme stappen gezet in het letterlijk en figuurlijk zichtbaar worden en onze plek innemen. En we zijn daar ontzettend trots op. 

Met deze blog willen we je inspireren om zelf ook eens stil te staan, bij jouw successen van het afgelopen (school)jaar.  Naast stilstaan willen we je ook uitnodigen om ze effectief te vieren. We hebben hiervoor twee downloads gemaakt, die als houvast kunnen dienen om hiermee aan de slag te kunnen gaan. 

Deze downloads krijg je onmiddellijk toegestuurd wanneer je je e-mailadres invult via de volgende link: https://teachmore.be/podcast3/ 

Ben jij klaar om het volgend schooljaar anders te doen en STRALEND te STARTEN in SEPTEMBER, meld je dan HIER aan voor ons kortdurend traject dat start op 16 augustus. 

Tot de volgende keer!

PS Blijf jij al op de hoogte van onze laatste nieuwtjes via Facebook en Instagram

Toch zin om de podcast volledig te beluisteren, dat doe je via de onderstaande knop.

Veel plezier!