fbpx
  • +32 474 82 34 35

26 jun

Waarom we zijn gestart met een podcast? 

Wel, we vertellen je er graag meer over in deze blog!

  • Vind je het fijner om te luisteren in plaats van te lezen? 

Goed nieuws! Vanaf nu kan je onze podcast ‘Teach More- De onderwijspodcast’,  via jouw favoriete platform beluisteren!

  • Toch liever lezen? 

 

Voor jou zetten we de belangrijkste aspecten op een rijtje, in deze blog.

Het idee van een eigen podcast speelde al langer, maar maandag 20 juni 2022 is hij echt officieel gelanceerd. Onze splinternieuwe en bloedeigen podcast: ‘Teach More- De onderwijspodcast’. 

We zijn er ontzettend trots op en hopen dat jullie een keertje tijd maken, om ook eens te gaan luisteren en ons te laten wat jullie ervan vinden. 

We nemen jullie in deze blog graag mee in het verhaal achter de podcast. 

  • Waarom wilden we dit zo graag? 
  • Waarom duurde dit zo lang?
  • Wat hield ons tegen? 

Zowel Karolien en Gert zijn zelf heel erg fan van podcasts. We vinden het zalig om constant bij te leren en vinden ook de vorm, het luisteren, ontzettend praktisch. Je kunt ondertussen doen wat je wilt, strijken, lopen, of zelfs in bad gaan. Niemand ziet jou en je bepaalt dus helemaal zelf hoe én wanneer je luistert of juist even doorspoelt. 

Gert stond al langer te trappelen, omdat ze helemaal voor zich zag, wat de voordelen zouden zijn van een podcastplatform voor Teach More. Karolien werd wel warm van het idee, al hield ze de boot nog even af. Wanneer Karolien iets nieuws in de wereld zet, wil ze dit op een constructieve en professionele manier doen. Professioneel is Gert zeker ook, enkel net iets meer impulsief en chaotisch. Op die manier vormen we dus een perfecte aanvulling voor elkaar!

De start van het schooljaar neemt, voor én zeker ook achter de schermen van Teach More, heel wat tijd in beslag. Voldoende tijd vinden en vrijmaken voor een podcast, was dus zeker één van de factoren die ervoor gezorgd hebben, dat Karolien niet meteen van start ging. Daarnaast wou Karolien zich ook kunnen verdiepen in ‘Hoe doe je dat nu eigenlijk zelf, zo’n podcast maken’. Heel wat luisteruurtjes naar Myriam Hegger, zorgden ervoor dat het vage idee van een eigen podcast, steeds meer concrete vorm begon te krijgen. Vanaf dan begon de zoektocht naar het juiste materiaal. Zoals je net gelezen hebt, wij pakken het graag ineens professioneel aan.

De zoektocht naar het juiste materiaal, dat dan ook nog eens beschikbaar was, had door Corona-invloeden, ook wat voeten in de aarde.  Daarnaast merkten we bij het uitpakken, installeren en uitproberen van het technische materiaal, toch wel wat uitstelgedrag bij onszelf. Het was natuurlijk ook niet zomaar iets, zo’n eigen podcast. 

Gelukkige zorgde onze drive en passie om jullie mee te nemen in ons verhaal en te tonen wie er achter Teach More zit, ervoor dat we doorgezet hebben.

Door het idee te laten groeien en evolueren, kunnen wij er nu ineens staan met een volledig seizoen voor de zomervakantie. Waarbij elke zondagnamiddag, nog voor de maandagblues kunnen inslagen, een nieuwe aflevering op jullie afvuren. Laat jullie verwonderen, onderdompelen en inspireren in de verschillende aspecten die we je via onze podcast zullen leren kennen.

We hebben al verteld waarom het wat langer duurde, maar waarom wilden wij nu absoluut een eigen podcast? 

Wel, daar schuilen verschillende redenen achter die we graag met jullie delen. 

We waren op zoek naar een manier waarop jullie ons beter zouden kunnen leren kennen. Zodat jullie ten volle kunnen ontdekken wie we zijn, hoe we in elkaar zitten en in het leven staan en wat onze kennis en ervaringen zijn. Voor je bij iemand een opleiding gaat volgen, wil je graag weten wie er achter de organisatie schuilt en bij wie je terecht komt. Een podcast leek ons hiervoor het ideale platform. 

Daarnaast hadden we tijdens onze uren marktonderzoek ontdekt dat er heel weinig podcasts zijn die zich richten op onderwijs. Diegenen die we tegenkwamen, besteden vooral aandacht aan wat er allemaal niet goed loopt binnen ons huidig onderwijssysteem. Laat dat nu juist het tegenovergestelde zijn van wat wij willen doen met onze podcast. Wij willen leerkrachten hun vuur terug doen aanwakkeren, net omdat wij weten en geloven dat leerkrachten de kern en krachtbron van goed onderwijs zijn. Met onze podcast willen we gaan inspireren. Willen we je na een lastige schooldag, opnieuw laten voelen waarom je ooit voor deze job hebt gekozen. 

Verder vinden we het heel praktisch dat een podcast ook een hele tijd later geluisterd kan worden. Wil je binnen een jaar (of later) iets meer willen weten over ons, kan je heel gemakkelijk via spotify, youtube of apple music, op zoek naar Teach More en de onderwerpen luisteren, die je op dat moment aanspreken. 

Als laatste vinden we het heel belangrijk dat we vanuit een blik van ‘Wat is er nog meer mogelijk dat ik nu nog niet kan zien?’, naar onderwijs, kinderen, leerkrachten en bestaande kaders kijken. We willen leerkrachten laten stralen en voelen waarom ze voor deze job hebben gekozen. 

Speciaal daarvoor creëerden we een kort online traject dat je zal helpen, begeleiden en bijsturen om Stralend te Starten in September. Want… dat wil toch iedereen! 

Wil je weten of dit traject iets voor jou is? Via de download ‘5 snelle vragen’ krijg je onmiddellijk een antwoord op deze vraag. Het laat je stil staan bij je huidig functioneren en bied je de kans om het volgend schooljaar anders aan te pakken.

Deze vragen krijg je onmiddellijk toegestuurd wanneer je je e-mailadres invult via de volgende link: https://teachmore.be/podcast2/ 

 

Ben jij klaar om het volgend schooljaar anders te doen en STRALEND te STARTEN in SEPTEMBER, meld je dan HIER aan voor ons kortdurend traject dat start op 16 augustus. 

Tot de volgende keer!

PS Blijf jij al op de hoogte van onze laatste nieuwtjes via Facebook en Instagram

Toch zin om de podcast volledig te beluisteren, dat doe je via de onderstaande knop.