Wendy Neyens

Wendy Neyens

Ik ben Wendy Neyens. In 1998 studeerde ik af als kleuterleidster in het Heilig Hart Instituut te Heverlee. Na verschillende jaren van interim-opdrachten zowel in kleuter, lager, als buitengewoon onderwijs heb ik sinds 2006 deeltijds een derde kleuterklas in basisschool Helibel. Na mijn opleiding volgde ik de voortgezette opleiding zorgcoördinator en remediërend leren voor kleuters aan de Katholieke Hogeschool te Mechelen. Hier kwam ik voor het eerst in contact met Schrijfdans. 

Mijn directie vroeg me een aantal jaren geleden om iets te initiëren rond schrijfmotoriek voor de hele basisschool.  Tijdens mijn zoektocht kruiste Schrijfdans opnieuw mijn pad.  Ik ben me gaan verdiepen in de materie en volgde lessen bij Jocelyne Pynaert en de auteur Ragnhilde A.Oussoren zelf. 

Reeds sinds 2008 werken we met Schrijfdans.  Door middel van teamgerichte navormingen op school zijn de leerkrachten warm gemaakt en klaargestoomd om zelf aan de slag te gaan. Ik was gebeten door de microbe en werd “gebombardeerd” tot Schrijfdansjuf van de school.  Sinds toen hebben we Schrijfdans geïmplementeerd in bijna alle klassen (2 vestigingen) en dit loopt momenteel als een trein.

Ik zet de methode ook in bij kleuters en leerlingen - individueel of in kleine groep - die het motorisch of emotioneel moeilijker hebben of met een schrijfprobleem kampen. Door het werken met Schrijfdans en het effect ervan op de kinderen had ik nood aan nog meer verdieping en ben ik in 2011 de cursus Schrijfdansdocent gaan volgen in Breda bij Ragnhilde.

In 2019 stond ik mee aan de wieg van de Vlaamse versie van Schrijfdans. Ik ging met de ideeën aan de slag in mijn klas en zorgde voor de nodige feedback uit de praktijk. Mijn kennis en ervaring deel ik graag met jullie tijdens de praktische themadagen van Schrijfdans kleuterklas 1, 2 & 3. Tot binnenkort!

Terug naar alle docenten